Hírek

Mire figyelj a sebgyógyulás után

Néhány praktikus tanács, hogy a heg szép és rugalmas legyen.


A legfontosabb, hogy tartsuk tisztán a sebet. A metszés helyének tisztán tartása és lefedése segíthet megvédeni azt az újranyílástól vagy a fertőzéstől.
Emellett fontos a táplálkozás. Az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag élelmiszerek, mint a gyümölcsök, zöldségek és diófélék mindig jó választásnak bizonyulnak. Olyan gyulladáscsökkentőnek számító ételeket is érdemes keresnie, mint az olívaolaj, a hal, valamint számos dióféle és bogyós gyümölcs.
Bár igaz, hogy egyes hegek idővel elhalványulnak, vannak, akik nem ilyen szerencsések. A hipertrófiás hegek és a keloidok az embereket genetikai vagy környezeti tényezők, például sebfertőzés alapján érintik. Az orvosi minőségű szilikon biztonságos és hatékony helyi megoldás a hipertrófiás és keloid hegek kezelésére és megelőzésére. A szilikon termékek minden korosztály és bőrtípus számára készültek, és bizonyítottan hatékonyak a régi és új hegek esetében. Epi-Derm, ProSil vagy Xeragél, védőgátként működik, amely megakadályozza a túlzott nedvességvesztést a seb helyén, lehetővé téve a kollagénszintézis normalizálódását. Ez segít csökkenteni a rendellenes hegtípusok magasságát és elszíneződését, segítve azok beolvadását a környező szövetekbe.



Vissza